Selectează o Pagină

Exista o foarte mare nemultumire a pacientilor cu privire la conditiile igienico-sanitare, de lucru din spitale precum și de comportamentul personalului.

Aseara, la o întâlnire la care am participat împreună cu colegii noștri, o prezentare a filmului „Dead in the forest”, producătorul filmului, Dan M. Schlanger, spunea așa:
„Nu trebuie să facem parte dintr-o organizatie ca să schimbăm ceva, este foarte simplu să mergi pe stradă să faci o fotografie a celui care încalcă legea și sa o arăți unui polițist. Noi singuri putem să schimbăm ceva.”

Așadar, stiați că există HG 857/2011 care prevede 445 de fapte ce reprezintă încălcări ale normelor din domeniul sănătății și care pot fi sancționate ???

A încercat cineva vreodată se sesizeze Direcția de Sănătate Publică (sanepidul cum este cunoscut popular)?

Din câte bine știm, cu „toții” facem poze, punem pe facebook și așteptăm să se întâmple ceva… De ce? Ne este teamă să ne asumăm?

Încercați să sesizați faptele, faceți demersuri și haideți să vedem rezultate. Aveți încredere în instituții, uniți-vă și împreună putem schimba ceva.

Nu există resursă necesară să poți fi mereu prezent. De aceea, este foarte important ca societatea să fie implicată și să sprijine toate aceste demersuri. Nu trebuie doar să așteptăm (datorită comodității și apoi să ne plângem că plătim taxe foarte mari).

Asta e motivul pentru care plătim, pentru că avem nevoie de servicii, pentru că nu ne implicăm în comunitate și pentru că așteptăm.

„Nu este nevoie să cheltuim bani pe educație, pe producție de filme ca să putem transmite ceva, educația se face prin școli, prin lucuri simple, prin puterea propriului exemplu, prin respectarea regulilor de fiecare dintre noi. ”