Selectează o Pagină

Drept succesoral

consiliere_juridica_drept-succesoralDin ce este compus dreptul succesoral?

Este o matrice compusă din moştenirea legală şi moştenirea testamentară, matrice ce îi are ca şi protagonişti pe moştenitorii legali, moştenitorii testamentari, moştenitorii rezervatari, cât si aşcendenţii, descendenţii şi soţul supravieţuitor al defunctului.

După cum bine ştiti, majoritatea oamenilor nu sunt preocupaţi de transmiterea moştenirii in timpul vieţii, moştenirea devenind interesantă pentru moştenitorii defunctului după ce intervine decesul.

Moştenirea reprezintă o transmitere de drepturi pentru cauza de moarte, deschizându-se în urma decesului persoanei fizice ori la data declarării morţii de către instanţa de judecată.

Ar fi bine să ne preocupe transmiterea moştenirii, încă din perioada în care putem noi decide, cui şi in ce condiţii, dorim să fie transmisă moştenirea noastră, bunurile dobândite de către noi in cursul vieţii cu trudă, bunuri în care am investit sentimental şi material, pe care le-am facut sau la rândul nostru le-am moştenit şi reprezintă pentru noi valori materiale şi spirituale!

Pentru mai multe detalii vă rugam să cititi şi:

[custommenu menu=drept_succesoral]