Selectează o Pagină

Avocat Camelia Ionescu

Camelia Ionescu

Camelia Ionescu

Avocat, Manager Partner

Îmi doresc ca și copiii noștri să trăiască într-o lume liberă, să le fie respectate drepturile și să nu mai fie nevoiți să plece din țară.”

Mărturisește că dacă nu urma o carieră în avocatură, cu siguranță devenea psiholog ori muzician. Faptul că a fost implicată, imediat după Revoluție, atât în viața politică cât și în „viața” primei asociații sportive non profit din România,  asociație care a avut o serie de litigii majore pe rolul instanțelor judecătorești, a făcut-o să își descopere pasiunea pentru Drept, să urmeze facultatea de profil și, în anul 2000, să intre în Barou. In anul 1990 a intrat pentru prima oară în clădirea în care funcționa Curtea Supremă de Justiție, a fost fascinată de prestanța judecătorilor, prestanța sălilor de judecată și nu în ultimul rând de prestanța avocaților de la acel moment.

In prezent, avocata Camelia Ionescu, în calitate de partener al Ionescu și Asociații, rezolvă spețe din arii de competență din Dreptul Comercial, Fiscal, Achiziții, Contracte și Insolvențe.

Când vine vorba de mentorul său, domnul Lupulescu Dumitru, doamna avocat Camelia Ionescu vorbește cu emoție: „Pe lângă faptul că este un profesionist desăvârșit, domnul Lupulescu avea încredere în noi, în stagiari. Nu era genul de om pe care trebuia să îl plătim, ori pentru care să facem anumite compromisuri, pentru a ne iniția în tainele profesiei. Deși era îngrozitor de exigent, căci trebuia să știm totul despre dosare și, cum nu existau atâtea mijloace de informare ca acum, trebuia să ne documentăm mult. Prin asta ne-a arătat că putem mai mult.

Cu toate că trebuie să îmi aloc timp și nervi în pregătirea stagiarilor, dacă eu am fost norocoasă și am beneficiat de clemența unui mentor, sunt datoare să fac și eu acealași lucru. Sunt însă surprinsă să văd că, în ciuda faptului că stagiarii de acum au mult mai multe resurse decât am avut eu, la început de drum, nu au acea ambiție de a se perfecționa, de a evolua, pe care o aveam noi, odinioară”, mărturisește Ionescu.

Pe lângă exigența dobândită sub îndrumarea lui Lupulescu Dumitru, doamna avocat Camelia Ionescu a învățat să fie sociabilă și, mai ales, să îi respecte pe cei din jur: „Mergând cu dumnealui pe holurile tribunalului, nu conta cu cine ne întâlneam. De la Președintele Instanței la femeia de serviciu – pe toți îi trata la fel”, își amintește avocata.

Dacă mentorul a învățat-o lucrurile de bază în profesia de avocat, „câmpul muncii” a învățat-o pe doamna Ionescu  că ar trebui să nu se mai implice atât de mult emoțional în spețe: „Dacă vii la mine și îmi soliciți ajutorul, eu îți spun de la bun început dacă ai sau nu șanse de reușită. Tu vei merge apoi la un alt avocat, în cazul în care îți spun că nu te pot ajuta și nu ai șanse, iar respectivul te minte și îți ia banii! Pentru a fi un bun avocat, trebuie să faci din om cinstit infractor…și invers. Eu nu am reușit această performanță, nu pot să mă port așa!”, mărturisește Ionescu.

Lucrând mai mult în sfera afacerilor, Camelia Ionescu poate spune că a marcat încă o reușită atunci când nu are nici un litigiu și nu ajunge deloc în Instanță. Iar aceste situații nu au fost deloc puține până acum, după cum a declarat chiar dumneaei pentru avocatura.com

Pentru principala asociată de la „Ionescu și Asociații”, timpul liber este „relativ”, mai ales datorită faptului că atât soțul cât și fiica și prietenii apropiați lucrează în același domeniu. Pe lângă vacanțele care o scot cu gândul din paginile dosarelor, doamna avocat Camelia Ionescu plănuiește să înceapă, chiar din 2015, construcția unui cămin de bătrâni.

Contact

Bd. Gheorghe Sincai, Nr. 12, Bl. 12, Sc. A, Et. 1, Ap. 6, Sector 4, Bucuresti
E-mail: office@ionescu-asociatii.ro
Mobil: 0723.65.88.44
Telefon: +4.0314 206 688
Fax: +4.021- 330 31 00