Selectează o Pagină

Flagaue

DIN 07 IULIE 2017 TOATE SOCIETĂȚILE SUNT OBLIGATE SĂ DEPUNĂ CERERI DE PRESCHIMBARE A CODULUI DE IDENTIFICARE.

Din acest an toate firmele  din România vor avea un nou cod de identificare, numit Identificator Unic la Nivel European (EUID). Legea nr. 152/2015 privind modificarea și înregistrarea unor acte normative în domeniul registrului comerțului conține o prevedere care intră în vigoare la doi ani de la adoptarea legii, respectiv pe 7 iulie 2017, și care a fost adoptată pentru a transpune în legislația românească prevederile europene potrivit cărora orice firmă din Europa trebuie să aibă un cod de identificare unic, european.

Potrivit Oficiului Național al Registrului Comerțului (O.N.R.C.), noul cod va fi atribuit în mod automat, în format electronic, tuturor entităților economice din țară, respectiv persoanelor juridice, PFA-urilor, întreprinderilor individuale (II) și întreprinderilor familiale (IF), care se înființează după data de 07.07.2017.

Restul entităților private vor putea obține acest cod doar la cerere.

Noul cod de identificare a firmelor la nivel european va fi folosit peste tot în Europa. Așadar, pot fi firme care vor avea nevoie urgentă de acest E.U.I.D., în cazul achizițiilor sau livrărilor intracomunitare, în cazul deconturilor de TVA privind achiziții intracomunitare, în cazul achizițiilor electronice prin SEAP sau în diverse alte situații  etc..