Selectează o Pagină

Știați că…Consiliul Concurenței a sancționat două companii de pe piață cimentului  și a aplicat o amendă de aproximativ 655.904 euro societătilor CRH Ciment (România) S.A. și Comnord S.A. pentru punerea în practică a unei concentrari economice înainte de a fi autorizată de către autoritatea de Concurentă.

În cadrul analizei tranzacției prin care CRH Ciment (România) S.A. a devenit unic acționar al CRH Comnord S.A., Autoritatea de Concurență a constatat că o operațiune anterioară (respectiv cea prin care CRH Ciment România S.A. și Comnord S.A. au preluat impreună CRH Comnord S.A.) nu a fost notificată și autorizată, conform normelor în domeniu. Mai multe detalii cu privire la concentrări economice le găsiți în Legea 21/1996 – republicată în capitolul III.

Legislația în domeniul concurenței interzice punerea în aplicare a unei concentrări economice, înainte de notificare și înainte de a fi declarată compatibilă cu un mediu concurențial normal, printr-o decizie a Consiliului Concurenței.

CRH Ciment (România) S.A.  face parte din grupul CRH, activ la nivel internațional în sectorul fabricării și comercializării cimentului, betonului și al altor materiale de construcții.

Compania Comnord S.A. are ca obiect principal de activitate „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidentiale”.

În data de 09.01.2018 printr-un comunicat ROMBAT prin Directorul General Repede Ioan, face câteva precizări cu privire la sancțiunile aplicate acestei companii și distribuitorilor săi, supunând atenției aspecte cu privire la analiza clauzelor  contractuale, neclare, ambigue,  inserate în contractele de distribuție încheiate între anii 2008 – 2013.

În raportul Consiliului se face mențiunea următoare-,,CRH Ciment (România) SĂ și Comnord SĂ au recunoscut incălcarea legii și, că urmare, au beneficiat de reduceri ale amenzilor,,.